İNOVASYON KARNESİ ÖLÇÜM PARAMETRELERİ

ÜSİMP İnovasyon Karnesi

deion
Kim?

ÜSİMP İnovasyosyon Karnesi, ÜSİMP Üyesi Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EÜ. EBİLTEM-TTO) tarafından 2007 yılından itibaren yürütmüş olduğu ulusal ve uluslararası projeler ile geliştirilmiş, Adana ÜSAM’ın da katkıları ile ülkemize özgü bir hale getirerek bugünkü haline getirilmiş ve ÜSİMP’e lisanslanmıştır.

deion
Ne?

ÜSİMP İnovasyon Karnesi, uluslararası örneklerden de yararlanılarak ülkemizdeki firmaların Ar-Ge ve inovasyon konularında kendi kendilerini değerlendirebilecekleri, ilgili konulardaki toplam 24 parametre ile mevcut durumlarını görebilecekleri bir “inovasyon özdeğerlendirme” çalışmasıdır.

deion
Ne Zaman

ÜSİMP İnovasyon Karnesi 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren pilot çalışmalara başlamıştır.

deion
Neden?

ÜSİMP İnovasyon Karnesi, firma temsilcilerinin verdikleri cevaplardan yararlanarak firmaya inovasyon düzeyini gösterirken, diğer firmalar ile de kıyaslama yapabilecektir.

deion
Nasıl?

ÜSİMP İnovasyon Karnesi, ÜSİMP İnovasyon Karnesini kullanan arayüz yapılar(http://yeni.usimp.com.tr/tr/uyeler) üzerinden firmalara ücretsiz olarak verilmektedir. Bu nedenle ÜSİMP İnovasyon Karnesi hizmetinden yararlanmak isteyen firmalar ÜSİMP İnovasyon Karnesini kullanan arayüz kuruluşlar ile temas ederek bu çalışmaya katılabilmektedirler. Herhangi bir Üsimp İnovasyon Karnesi kullanan arayüz kuruluş üzerinden gelmeyen başvurular doğrudan ÜSİMP Yönetim tarafından yürütülecektir.

deion
Nerede

ÜSİMP İnovasyon Karnesi elektronik ortamda web sayfası üzerinden hizmet verecek olup 7/24 firmaların hizmetine açıktır. Hali hazırda ÜSİMP İnovasyon Karnesi’nin kullanımı Türkiye genelinde ÜSİMP üyeleri kanalı verilecek olup, Sanayi ve Ticaret Odaları ve OSB gibi kurumlardan üye firmalarının inovasyon düzeylerini görmek isteyen yapılara da özel hizmet verebilmektedir.

ÜSİMP İnovasyon Karnesi’ne erişim web ortamında 7/24 mümkündür.
İmalat sektöründe faaliyet gösteren üç yaşından büyük işletmeler için hazırlanmış bir özdeğerlendirme aracıdır. 
Her bir işletmenin faaliyet alanına uygun bir değer zinciri yönettiği dikkate alınarak ana parametreler belirlenmiştir. 
Elde edilen bilgiler işletme ismi verilerek hiçbir şekilde ikinci bir kişi ve kuruluş ile paylaşılmayacaktır. 

İnovasyon Firmalar
İçin Neden Önemlidir?

Son dönemlerde artan rekabet firmaları ya kimsenin üretmediği-üretemediği yeni ürünler üretmeye veya herkesin ürettiği ürünleri daha kaliteli ve daha ucuza üretmeye itmiştir.

Türkiye
İnovasyon Yeteneği

Bu bağlantıdaki grafik bugüne kadar sistemde değerlendirmeye alınmış tüm firmaların inovasyon yeteneklerinin ortalamasını ifade etmektedir. Siz de bu grafikte yer almak için hemen kaydolun!
Anket Dolduran Firma Sayısı: 1235
Hesaplanan Karne Sayısı : 1980